Alustavaa aikataulua

Ohjelma ja lista lähes valmis! Seuraa päivityksiä tässä blogissa sekä Twitterissä: @Musta_Kallio

Tiistai 9.8.

Taidenäyttelyn avajaiset Asbestos-galleriassa, tukinäyttely jatkuu koko viikon klo 12–18.

Keskiviikko 10.8.

Kallion anarkistista historiaa -kävelykierros

Pukeudu kuin Alexander Berkman

Torstai 11.8.

A-ryhmän Linux-asennusrieha

Punk-keikka Sir Oliverissa

Perjantai 12.8.

Helsingin Anarkistisen mustan ristin bingo

Turkki kaaoksessa -keskustelu

Lauantai 13.8.

Katu on Punk

Unjust vege – Vapaan syndikaatin kampanjan aloitus

Sunnuntai 14.8.

VAIN FUTISTA 5 vs. 5 -turnaus

Squat Makamikilla mm:

Brunssi klo 11–13

Zine- ja kirjamessut 13–17

Rintanappityöpaja

 

Bingo poliittisten vankien hyväksi

Helsingin Anarkistinen musta risti järjestää bingon tukeakseen poliittisia vankeja perjantaina 12.8. klo 20 alkaen Tokoinrannassa lähellä patsasta (sateen sattuessa sisätiloissa). Bingon lisäksi paikan päällä on myös huokeaa ruokaa ja tietoa poliittisista vangeista sekä mahdollisuus kirjoittaa tukipostia. Palkintoina upeita vegaanisia herkkukoreja. Kesto noin kaksi tuntia. Tervetuloa tukemaan tärkeää asiaa ja pitämään hauskaa samalla!

 

Kallion anarkistista historiaa -kävelykierros ke 10.8. Tapaaminen klo 17 Mustan kanin kololla (Hämeentie 26)

Kävelykierroksella tutustutaan Kallion vähän tunnettuun antiautoritaariseen historiaan esivaltiolliselta ajalta 1990-luvulle. Anarkismi 1900-luvun alussa ja lopussa, vallankumouksellinen rikollisuus, Viaporin kapina, tolstoilaisuus, ”työläishuligaanien mellakat” ja 1970-luvun punkliike näyttelevät kaikki omaa osaansa Kallion katujen eteenpäin kuljettamassa tarinassa. Kierrokseen on varattu aikaa kaksi tuntia.

 

A-ryhmän Linux-asennusrieha Tapahtuma järjestetään Uuden ylioppilastalon kokoushuone Cajsassa, joka on torstaina 11.8. väliaikaisesti osa Kalliota.

Nyt jos milloinkaan on syitä vaihtaa vapaaseen käyttöjärjestelmään!

Samalla, kun Windows 10 herättää ärtymystä ja huolta itsestään lupaa kysymättä käynnistyvien käyttöjärjestelmäpäivitysten sekä täydellisen yksityisyyden puutteen vuoksi, Microsoft Mobile vastoin työntekijöilleen annettuja lupauksia lopettaa toimintansa Suomessa kokonaan. Yli 1300 ihmistä menettää työpaikkansa tämän tuhoisan päätöksen seurauksena. Microsoftin mobiililaitteista vastaava johtaja Chris Weber kutsui toiminnan lakkauttamista ”välttämättömäksi”, mutta Microsoft on tälläkin hetkellä maailman toiseksi arvokkain teknologiayritys vuoden 2015 93,5 miljardin dollarin liikevaihdollaan (josta 18 miljardia oli voittoa).

Solidaarisuuden lisäksi hyvä syy lopettaa Windowsin (ja muiden Microsoft-tuotteiden) käyttö on yksityisyys. Windows 10:sta on löydetty ominaisuuksia, jotka mahdollistavat käyttäjän toimien tarkkailemisen niin näppäimenpainalluksia tallentamalla kuin myös käynnistämällä web-kamera ja mikrofoni ilman käyttäjän suostumusta. Tietoturva-asiantuntijoiden mukaan näitä tietoja myös lähetetään säännöllisesti Microsoftin palvelimille.

Saavu siis paikalle A-ryhmän asennusriehaan! Asennusriehassa A-ryhmän kokeneet GNU/Linux-käyttäjät auttavat sinua asentamaan laitteellesi jonkun suosituista Linux-distribuutioista, sekä opastavat sinua sen käytön perusteissa ja tietoturvan parantamisessa. Paikalla tulee olemaan näillä näkymin neljä asentajaa, joten odottamiseen kannattaa varautua.

https://www.facebook.com/events/1747627385508256/

 

Katu On Punk, kokoontuminen Karhupuistossa (Kallion paloaseman vieressä) la 13.8. klo 13.

Pääoma työntää työläiset päivä päivältä kauemmaksi keskustasta. Gentrifikaation myötä Kalliosta, perinteisestä työläiskaupunginosasta, on tullut taas yksi paikka kuluttaa suuria summia kaupoissa ja kahviloissa. Vuokrat ovat niin korkeita, ettei alueella ole varaa asua kuin niillä, jotka ovat valmiita kurjistamaan elämänsä loputtomalla ja kuluttavalla työnteolla. Ja ilman kuluttamista ei ole paikkaa olla. Kaikkien kaupunginosien työläiset, yhtykää! Otetaan omamme takaisin ja tehdään Kalliosta oma tilamme ja luodaan omat sääntömme. Alas repressio ja pääoma, eläköön ryysyproletariaatti!

 

Pukeudu kuin Alexander Berkman

In English below

Vain törkein suurporvariston agentti voisi väittää, että Oscar Wildelta, Alexander Berkmanilta tai muilta 100 vuoden takaisilta anarkisteilta puuttui tyyliä. Mutta sittemmin anarkistien swag on hukkunut ja liike on ajautunut kriisiin.

Asia korjataan anarkistisilla Musta Kallio -festivaaleilla keskiviikkona 10.8. klo 16 eteenpäin Infoshop- ja antikvariaatti Mustan kanin kolossa.

Ensin anarkosyndikalisti ja ay-aktivismin ja Tyylikkään Pukeutumisen asiantuntija Niko Ravattinen selittää perusasioita, sitten käydään ostoksilla käytettyjen vaatteiden liikkeissä minkä jälkeen palataan luentopaikalle leikkimielistä stailausta varten.

Aika hylätä porvarillinen mauttomuus. Tyyli on proletariaatin perusoikeus!

https://avtonom.org/fi/news/musta-kallio-dress-alexander-berkman-pukeudu-kuin-alexander-berkman

https://www.facebook.com/events/533945273457646/?notif_t=plan_user_invited&notif_id=1470472188582170

Dress like Alexander Berkman

Only most outrageous agent on bourgeoisie would claim Oscar Wilde, Alexander Berkman or rest of the anarchists lacked style 100 years ago. But since then, anarchist swag has been lost and movement is in a crisis.

Change will come Wednesday 10th of August in anarchist Black Kallio festival in Helsinki, from 4 PM at Mustan kanin kolo.

First anarchosyndicalist and specialist of unionism and stylish outlook Niko Ravattinen will explain basics issues, followed by a shopping tour of second hand clothing, after which a new style will be designed for workshop participators.

Time to give up bourgeois tastelessness. Style is a basic right of the proletariat!

https://avtonom.org/fi/node/32743

https://www.facebook.com/events/533945273457646/?notif_t=plan_user_invited&notif_id=1470472188582170

 

Punk-keikka Sir Oliverissa (Haapaniemenkatu 14 A 2, klo 21–04)
bändit klo 22, liput 2,5e ja 2,5e narikka.
Esteetön pääsy tilaan ja vessaan.
Baari auki klo 04.00 asti.
Soittamassa:
Unohdettu Tulevaisuus https://dis231211.bandcamp.com/
Pullokalja https://www.facebook.com/pullokaljapunkrock/
Kansanmurha
Kylmänviha https://kylmanviha.bandcamp.com/releases
https://www.facebook.com/events/208216169576585/

 

Turkki Kaaoksessa -keskustelu (Pengerpuisto Torkkelinmäellä, klo 18, sateen sattuessa sisätila)

Turkin tilanne on viime aikoina puhuttanut ihmisiä myös Suomessa. Kuitenkin valtamedioiden uutisointi maasta on jäänyt vähiin. Rauhanpuolustajien Kurdistan-ryhmä on seurannut viimeisen vuoden ajan tilanteen kehittymistä ja etenkin valtaapitävän AKP-puolueen sotapolitiikkaa Bakurissa, eli maan kurdialueilla. Kaksi ryhmän edustajaa tulevat puhumaan AKP-puolueen sotapolitiikan juurista, sen suhteesta kurdikysymykseen ja kurdien tärkeimmän ideologisen johtajan Abdullah Öcalanin tilanteesta.

 

Unjust Vege – Vapaan syndikaatin kampanjan aloitus Piritori (Vaasanaukio) lauantaina 13.8. klo 13

Mustassa Kalliossa aloitetaan Vapaan syndikaatin solidaarisuustyötaistelu Just vegen harjoittamaa työntekijöiden riistoa vastaan. Just vege on Vaasankadulla sijaitseva kasvisruokaravintola, joka on toistuvasti rikkonut työntekijöidensä oikeuksia.

Vapaa syndikaatti on työläisten vapaa yhteenliittymä. Määrittelemme työn ja työläisyyden laajasti, ja jäseniämme voivat olla myös freelancerit, opiskelijat ja työttömät. Ajamme yhdessä omia etujamme työntekijöinä. Vastustamme kaikkia rakenteita sekä instituutioita, jotka perustavat toimintansa pakkovaltaan ja hierarkioihin.

 

Perinteinen VAIN FUTISTA 5 vs. 5 -turnaus!

Tervetuloa hengaamaan ja pelaamaan futista kanssamme sunnuntaina 14.8.2016 Kumpulanlaakson pikkukentällä, Limingantien ja Väinö Auerin Kadun välissä (https://www.google.fi/maps/@60.2051338,24.9600861,391m/data=!3m1!1e3) klo. 11.00 alkaen. Tapahtuma on osa Musta Kallio -festivaalia. Samanaikaisesti läheisellä Squat Makamikilla (Jyrängöntie 1) ruokaa ja muuta ohjelmaa.

Pelit pelataan 5 vastaan 5 säännöillä, 20 / min peli. Kaikki ovat tervetulleita futaamaan taidoista ja kunnosta riippumatta! Kerää ystäväsi ja kokoa joukkueesi! Jos et löydä joukkuetta etukäteen, onnistuu joukkuiden kokoaminen myös paikanpäällä.

Tapahtuman järjestää Varisverkosto. Varis on Suomessa toimiva antifasistinen verkosto.

Pidetään natsit pois kentältä! Annetaan fasismille punainen kortti! Ei seksismiä, rasismia tai homofobiaa, VAIN FUTISTA!

ONLY FOOTBALL 5 vs.5 -tournament!

Welcome to hang out and play football on Sunday 14.8.2016 to Kumpulanlaakso little football field between Limingantie and Väinö auerin katu (https://www.google.fi/maps/@60.2051338,24.9600861,391m/data=!3m1!1e3) from 11am. Tournament is part of Musta Kallio festival. At the same time there will be food and other activities at Squat Makamik (Jyrängöntie 1) near by.

Games will be played 5 vs. 5 rules 20min/game. Everyone are welcome regardless from their skills or shape! Bring your friends and team. If you wont find a team beforehand don’t worry, there will be space reserved for single players.

Tournament is organized by Varis-network. Varis is an anti-fascist network working in Finland.

Let’s keep the nazis out from the field! Let’s give fascism a red card!

No sexism, racism or homophobia, JUST FOOTBALL!

 

Zine- ja kirjamessut (Squat Makamik, Jyrängöntie 1, klo 13–17)

mukana mm.:
Distractions
H.A.K.
Kolera-kollektiivi
Mustan Kanin Kolo
Tal-distro
Tasajako

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s