Kommentti Mustan Kallion aloitusbileiden tapahtumista

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestettävä Musta Kallio koostuu miltei paristakymmenestä tapahtumasta, jotka esittelevät lukuisia erilaisia antiautoritäärisiä ryhmiä, projekteja ja tiloja, joita Helsingissä toimii.

Allaoleva kommentti ei ole näiden tahojen, vaan Musta Kallio -työryhmän, kirjoittama.

 

Osana Musta Kallio -viikkoa järjestettiin keskiviikkona 10.8. ulkoilmakeikka, johon haluttiin kaikilla olevan varaa ja mahdollisuus osallistua. Näin ollen bileisiin ei ollut pääsymaksua, papereita ei kyselty, ihmiset saivat valita eväänsä itse, eikä bileiden järjestäjien tarvinnut suostua voittoa tavoittelevien tilojen vuokriin, myyntivaatimuksiin taikka muihin yksipuolisiin ehtoihin.

Puolenyön aikaan, kun viimeinen liveartisti oli lopettanut keikkansa, lauma poliiseja lähestyi lavaa, jolla äänentoistolaitteet ja dj olivat. Poliisi sanoi, että musiikista on tullut valituksia ja että musiikin on loputtava. Tähän ei suostuttu, vaan todettiin, että musiikki jatkuu vielä vartin, jonka jälkeen bileet oltiin kuitenkin aikeissa lopettaa.

Pian poliisi jo suihkuttikin OC-sumutetta ihmisten päälle. Musiikki lopetettiin nopeasti, ja äänentoistolaitteet kasattiin ja siirrettiin nopeasti tilanteesta pois. Poliisi tilasi silti apujoukkoja, jotka toivat mukanaan muun muassa poliisikoiran.

Kuten monet paikallaolijat ovat kertoneet, poliisi kaasutti kymmeniä ihmisiä, käytti etälamautinta ainakin yhteen sekä kiinniotti muutaman henkilön.

Meillä ei ole mitään tarvetta keksiä näitä asioita. Jos on vähänkään ollut valppaana tai paikalla kun poliisi ryhtyy ”voimakeinoihin”, eli käyttää etälamautinta, kaasua tai (myös Dallapépuistossa nähtyä ja kuvattua FN 303 -projektiiliasetta), tietää että poliisi ei arkaile käyttää väkivaltaa niihin, jotka eivät alistu sen käskyihin – siis esimerkiksi lopeta musiikin soittamista heti sen käskiessä tai kun ihmiset protestoivat natsien katu- ja torikokoontumisia vastaan.

Meillä ei ole myöskään mitään halua ns. uhriutua tai kauhistella poliisin tekoja. Tämä on se, mitä poliisi tekee. Se vaatii milloin papereita ihonvärin perusteella, milloin musiikin lopettamista väkivalloin, häätää ihmisiä kodeistaan ja turvaa rasistien vihapuheet ja -toiminnan. Se ei ole oikein, mutta se on se, mistä poliisille maksetaan.

Poliisi on rasistinen ja alistava instituutio, jonka tarkoitus on satuttaa ja pelotella niitä, jotka seisovat sen tiellä. Tätä se halusi myös keskiviikkona. Emme odota poliisilta mitään hyvää, emmekä välitä sen selityksistä.

Mikä meitä kiinnostaa on se, miten ihmiset suhtautuvat poliisiin ja miten tämä näkyy käytännössä. Netissä kauhistelun sijaan on olennaisempaa, että ihmiset todella miettivät ja kyseenalaistavat poliisin toimintaa, valtuuksia ja syitä toimia miten se toimii sekä kuka tästä hyötyy. Vaikka joitakuita huvittaa se, että vihaamansa ihminen saa kaasusta ja lamauttimesta, kannattaisi ymmärtää, että sama saattaa tapahtua myös rakastamillensa ihmisille jonain päivänä.

Seuraava mahdollisuus ottaa tilaa haltuun on huomenna Katu on Punkissa, vuosittaisessa kadunvaltauksessa. Kokoontuminen Karhupuistossa klo 13. Kadut ovat meidän, ei poliisin. Kaikki mestoille!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s