Musta Kallio 2016 saatettu päätökseen

Musta Kallio 2016 kiittää: työpajojen, keikkojen, mielenosoitusten ja tukibrunssien järjestäjiä, distrojen pitäjiä, kiertokävelyn vetäjää, antifasistista fudista pelanneita, Mustan kanin koloa, Makamikia, Lymyä, Asbestos galleriaa, Kurvin kirjaa sekä osanottajia, jotka tarkastelevat tapahtumia itse eivätkä vain valtamedian ja poliisin väitteiden kautta.

 

Mainokset

Tapahtumat jatkuvat, säästä huolimatta

Tervehdys!

Musta Kallio on mennyt pääsääntöisesti hyvin, tapahtumiin on tullut ihmisiä ja keskiviikkoa lukuunottamatta ovat onnistuneet  mainiosti.

Tänään jatketaan Fria Kungsan 15 -tukibrunssilla Lymyssä klo 11.30->
tätä seuraa Unjust Vege  -demo klo 12.45 Piritorilla, josta ehtii vielä alkavaan Katu On Punkkiin, jonka kokoontuminen alkaa klo 13 Karhupuistossa.
Nähdään Kallion kaduilla!

Kommentti Mustan Kallion aloitusbileiden tapahtumista

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestettävä Musta Kallio koostuu miltei paristakymmenestä tapahtumasta, jotka esittelevät lukuisia erilaisia antiautoritäärisiä ryhmiä, projekteja ja tiloja, joita Helsingissä toimii.

Allaoleva kommentti ei ole näiden tahojen, vaan Musta Kallio -työryhmän, kirjoittama.

 

Osana Musta Kallio -viikkoa järjestettiin keskiviikkona 10.8. ulkoilmakeikka, johon haluttiin kaikilla olevan varaa ja mahdollisuus osallistua. Näin ollen bileisiin ei ollut pääsymaksua, papereita ei kyselty, ihmiset saivat valita eväänsä itse, eikä bileiden järjestäjien tarvinnut suostua voittoa tavoittelevien tilojen vuokriin, myyntivaatimuksiin taikka muihin yksipuolisiin ehtoihin.

Puolenyön aikaan, kun viimeinen liveartisti oli lopettanut keikkansa, lauma poliiseja lähestyi lavaa, jolla äänentoistolaitteet ja dj olivat. Poliisi sanoi, että musiikista on tullut valituksia ja että musiikin on loputtava. Tähän ei suostuttu, vaan todettiin, että musiikki jatkuu vielä vartin, jonka jälkeen bileet oltiin kuitenkin aikeissa lopettaa.

Pian poliisi jo suihkuttikin OC-sumutetta ihmisten päälle. Musiikki lopetettiin nopeasti, ja äänentoistolaitteet kasattiin ja siirrettiin nopeasti tilanteesta pois. Poliisi tilasi silti apujoukkoja, jotka toivat mukanaan muun muassa poliisikoiran.

Kuten monet paikallaolijat ovat kertoneet, poliisi kaasutti kymmeniä ihmisiä, käytti etälamautinta ainakin yhteen sekä kiinniotti muutaman henkilön.

Meillä ei ole mitään tarvetta keksiä näitä asioita. Jos on vähänkään ollut valppaana tai paikalla kun poliisi ryhtyy ”voimakeinoihin”, eli käyttää etälamautinta, kaasua tai (myös Dallapépuistossa nähtyä ja kuvattua FN 303 -projektiiliasetta), tietää että poliisi ei arkaile käyttää väkivaltaa niihin, jotka eivät alistu sen käskyihin – siis esimerkiksi lopeta musiikin soittamista heti sen käskiessä tai kun ihmiset protestoivat natsien katu- ja torikokoontumisia vastaan.

Meillä ei ole myöskään mitään halua ns. uhriutua tai kauhistella poliisin tekoja. Tämä on se, mitä poliisi tekee. Se vaatii milloin papereita ihonvärin perusteella, milloin musiikin lopettamista väkivalloin, häätää ihmisiä kodeistaan ja turvaa rasistien vihapuheet ja -toiminnan. Se ei ole oikein, mutta se on se, mistä poliisille maksetaan.

Poliisi on rasistinen ja alistava instituutio, jonka tarkoitus on satuttaa ja pelotella niitä, jotka seisovat sen tiellä. Tätä se halusi myös keskiviikkona. Emme odota poliisilta mitään hyvää, emmekä välitä sen selityksistä.

Mikä meitä kiinnostaa on se, miten ihmiset suhtautuvat poliisiin ja miten tämä näkyy käytännössä. Netissä kauhistelun sijaan on olennaisempaa, että ihmiset todella miettivät ja kyseenalaistavat poliisin toimintaa, valtuuksia ja syitä toimia miten se toimii sekä kuka tästä hyötyy. Vaikka joitakuita huvittaa se, että vihaamansa ihminen saa kaasusta ja lamauttimesta, kannattaisi ymmärtää, että sama saattaa tapahtua myös rakastamillensa ihmisille jonain päivänä.

Seuraava mahdollisuus ottaa tilaa haltuun on huomenna Katu on Punkissa, vuosittaisessa kadunvaltauksessa. Kokoontuminen Karhupuistossa klo 13. Kadut ovat meidän, ei poliisin. Kaikki mestoille!

Festivaalit lähtivät käyntiin

Moikka!
Festivaalin upeana avauksena toimi eilen, tiistaina 9.8., Asbestos Galleriassa taidenäyttelyn avajaiset. Näyttely jatkuu koko viikon klo 12
18 aina sunnuntaihin asti. Käykää katsomassa ja, jos on rahaa, ostakaa taidetta ydinvoiman vastaisen kamppailun tukemiseksi!

Tänään ohjelmassa Pukeudu kuin Berkman -työryhmä, Kallion anarkistista historiaa -kiertokävely ja illalla Aloitus(räppi)bileet. Eli iltaa kohden kiirettä pitää. Tarkemmat tiedot kannattaa tarkistaa tästä blogista/Twitteristä.

Mustan kanin kolo toimii Musta Kallion infopisteenä
Antikvariaatti & Infoshop Mustan kanin kolosta voi tästä päivästä lähtien hakea karttoja, joissa on ohjelmaa ja merkityt pisteet tapahtumapaikoille.
Kolo on myös totuttua pidempään auki tämän viikon, eli auki päivittäin klo 12–21.
Tapahtumakarttoja/käsiohjelmia on nyt saatavilla kololta!

Ohjelma ja aikataulu

Ohjelma ja lista lähes valmis! Seuraa päivityksiä tässä blogissa sekä Twitterissä: @Musta_Kallio

Tiistai 9.8.

Taidenäyttelyn avajaiset Asbestos-galleriassa, tukinäyttely jatkuu koko viikon klo 12–18.

Keskiviikko 10.8.

Kallion anarkistista historiaa -kävelykierros

PERUTTU Pukeudu kuin Alexander Berkman PERUTTU

Avajaisbileet klo 20

Torstai 11.8.

A-ryhmän Linux-asennusrieha

Discussion: Solidarity with the anarchists accused of bank robberies in Germany

Punk-keikka Sir Oliverissa

Perjantai 12.8.

Turkki kaaoksessa -keskustelu

Helsingin Anarkistisen mustan ristin bingo

Lauantai 13.8.

Fria 15 -tukibrunssi

Katu on Punk

Unjust vege – Vapaan syndikaatin kampanjan aloitus

Sunnuntai 14.8.

VAIN FUTISTA 5 vs. 5 -turnaus

Squat Makamikilla mm:

Solidaarisuusbrunssi klo 11–13

Zine- ja kirjamessut 13–17

Rintanappityöpaja 15–17

 

Mustan kanin kolo toimii Musta Kallion infopisteenä
Antikvariaatti & Infoshop Mustan kanin kolosta voi tästä päivästä lähtien hakea karttoja, joissa on ohjelmaa ja merkityt pisteet tapahtumapaikoille.
Kolo on myös totuttua pidempään auki tämän viikon, eli auki päivittäin klo 12–21.
Tapahtumakarttoja/käsiohjelmia on nyt saatavilla kololta!

 

Taidenäyttely

https://mustakallioblog.wordpress.com/tukinayttely/

 

Kallion anarkistista historiaa -kävelykierros ke 10.8. Tapaaminen klo 17 Mustan kanin kololla (Hämeentie 26)

Kävelykierroksella tutustutaan Kallion vähän tunnettuun antiautoritaariseen historiaan esivaltiolliselta ajalta 1990-luvulle. Anarkismi 1900-luvun alussa ja lopussa, vallankumouksellinen rikollisuus, Viaporin kapina, tolstoilaisuus, ”työläishuligaanien mellakat” ja 1970-luvun punkliike näyttelevät kaikki omaa osaansa Kallion katujen eteenpäin kuljettamassa tarinassa. Kierrokseen on varattu aikaa kaksi tuntia.

 

PERUTTU Pukeudu kuin Alexander Berkman ke 10.8. klo 16 Mustan Kanin Kolossa PERUTTU

In English below

Vain törkein suurporvariston agentti voisi väittää, että Oscar Wildelta, Alexander Berkmanilta tai muilta 100 vuoden takaisilta anarkisteilta puuttui tyyliä. Mutta sittemmin anarkistien swag on hukkunut ja liike on ajautunut kriisiin.

Asia korjataan anarkistisilla Musta Kallio -festivaaleilla keskiviikkona 10.8. klo 16 eteenpäin Infoshop- ja antikvariaatti Mustan kanin kolossa.

Ensin anarkosyndikalisti ja ay-aktivismin ja Tyylikkään Pukeutumisen asiantuntija Niko Ravattinen selittää perusasioita, sitten käydään ostoksilla käytettyjen vaatteiden liikkeissä minkä jälkeen palataan luentopaikalle leikkimielistä stailausta varten.

Aika hylätä porvarillinen mauttomuus. Tyyli on proletariaatin perusoikeus!

https://avtonom.org/fi/news/musta-kallio-dress-alexander-berkman-pukeudu-kuin-alexander-berkman

https://www.facebook.com/events/533945273457646/?notif_t=plan_user_invited&notif_id=1470472188582170

Dress like Alexander Berkman

Only most outrageous agent on bourgeoisie would claim Oscar Wilde, Alexander Berkman or rest of the anarchists lacked style 100 years ago. But since then, anarchist swag has been lost and movement is in a crisis.

Change will come Wednesday 10th of August in anarchist Black Kallio festival in Helsinki, from 4 PM at Mustan kanin kolo.

First anarchosyndicalist and specialist of unionism and stylish outlook Niko Ravattinen will explain basics issues, followed by a shopping tour of second hand clothing, after which a new style will be designed for workshop participators.

Time to give up bourgeois tastelessness. Style is a basic right of the proletariat!

https://avtonom.org/fi/node/32743

https://www.facebook.com/events/533945273457646/?notif_t=plan_user_invited&notif_id=1470472188582170

 

Musta Kallio presents avajaisbileet klo 20– Dallapé-puistossa

Julma Henri

RosvoSheriffi

Mäntykuiskaaja

PseudoHolisti

WMU

+ dj

+ Special performances

Paikalla halpaa ruokaa yms.

Bileet ulkona, paikka ilmoitetaan keskiviikkona iltapäivällä mm. tässä blogissa ja Twitterissä.
https://www.facebook.com/events/729409503863768/?notif_t=plan_user_invited&notif_id=1470670354765316

 

A-ryhmän Linux-asennusrieha järjestetään klo 17–21 Uuden ylioppilastalon kokoushuone Cajsassa, joka on torstaina 11.8. väliaikaisesti osa Kalliota.

Nyt jos milloinkaan on syitä vaihtaa vapaaseen käyttöjärjestelmään!

Samalla, kun Windows 10 herättää ärtymystä ja huolta itsestään lupaa kysymättä käynnistyvien käyttöjärjestelmäpäivitysten sekä täydellisen yksityisyyden puutteen vuoksi, Microsoft Mobile vastoin työntekijöilleen annettuja lupauksia lopettaa toimintansa Suomessa kokonaan. Yli 1300 ihmistä menettää työpaikkansa tämän tuhoisan päätöksen seurauksena. Microsoftin mobiililaitteista vastaava johtaja Chris Weber kutsui toiminnan lakkauttamista ”välttämättömäksi”, mutta Microsoft on tälläkin hetkellä maailman toiseksi arvokkain teknologiayritys vuoden 2015 93,5 miljardin dollarin liikevaihdollaan (josta 18 miljardia oli voittoa).

Solidaarisuuden lisäksi hyvä syy lopettaa Windowsin (ja muiden Microsoft-tuotteiden) käyttö on yksityisyys. Windows 10:sta on löydetty ominaisuuksia, jotka mahdollistavat käyttäjän toimien tarkkailemisen niin näppäimenpainalluksia tallentamalla kuin myös käynnistämällä web-kamera ja mikrofoni ilman käyttäjän suostumusta. Tietoturva-asiantuntijoiden mukaan näitä tietoja myös lähetetään säännöllisesti Microsoftin palvelimille.

Saavu siis paikalle A-ryhmän asennusriehaan! Asennusriehassa A-ryhmän kokeneet GNU/Linux-käyttäjät auttavat sinua asentamaan laitteellesi jonkun suosituista Linux-distribuutioista, sekä opastavat sinua sen käytön perusteissa ja tietoturvan parantamisessa. Paikalla tulee olemaan näillä näkymin neljä asentajaa, joten odottamiseen kannattaa varautua.

https://www.facebook.com/events/1747627385508256/

 

Discussion: Solidarity with the anarchists accused of bank robberies in Germany at 18–21 in Kurvin kirja (Hämeentie 48). Discussion will be in English.

Two anarchists are accused of bank robberies in Aachen, Germany, in 2013 and 2014. In solidarity with them there will be a presentation about the case and the different forms of solidarity which ave happened in relation to it. With inspiration from this we will go into a discussion about anarchist solidarity. Solidarity which is based in ones personal desire to revolt and which draws it strength from the way one sees ones own struggle in the struggles of others.

We are not interested whether or not the comrade is actually responsible for the bank robberies or not. Expropriation is an ethically correct and politically legitimate means, a method of struggle, which is part of the history of revolutionary movements.

There are no legal parameters or strategic limits for us to base our expression of solidarity towards comrades facing repression. These are not principles that belong to us. Instead we take the path of
solidarity, as an integral part of our struggle, which responds to the need of standing beside our friends and affinities when the State has deprived them of their freedom, because we recognize ourselves in their ideas and the way they face repression.”

solidariteit.noblogs.org

 

Punk-keikka Sir Oliverissa Haapaniemenkatu 14 A 2, klo 21–04
bändit klo 22, liput 2,5e ja 2,5e narikka.
Esteetön pääsy tilaan ja vessaan.
Baari auki klo 04.00 asti.
Soittamassa:
Unohdettu Tulevaisuus https://dis231211.bandcamp.com/
Pullokalja https://www.facebook.com/pullokaljapunkrock/
Kansanmurha
Kylmänviha https://kylmanviha.bandcamp.com/releases
https://www.facebook.com/events/208216169576585/

 

Turkki kaaoksessa -keskustelu Pengerpuisto Torkkelinmäellä, klo 18, sateen sattuessa sisätila

Turkin tilanne on viime aikoina puhuttanut ihmisiä myös Suomessa. Kuitenkin valtamedioiden uutisointi maasta on jäänyt vähiin. Rauhanpuolustajien Kurdistan-ryhmä on seurannut viimeisen vuoden ajan tilanteen kehittymistä ja etenkin valtaapitävän AKP-puolueen sotapolitiikkaa Bakurissa, eli maan kurdialueilla. Kaksi ryhmän edustajaa tulevat puhumaan AKP-puolueen sotapolitiikan juurista, sen suhteesta kurdikysymykseen ja kurdien tärkeimmän ideologisen johtajan Abdullah Öcalanin tilanteesta.

 

Bingo poliittisten vankien hyväksi pe 12.8. klo 20 Tokoinrannassa

Helsingin Anarkistinen musta risti järjestää bingon tukeakseen poliittisia vankeja perjantaina 12.8. klo 20 alkaen Tokoinrannassa lähellä patsasta (sateen sattuessa sisätiloissa). Bingon lisäksi paikan päällä on myös huokeaa ruokaa ja tietoa poliittisista vangeista sekä mahdollisuus kirjoittaa tukipostia. Palkintoina upeita vegaanisia herkkukoreja. Kesto noin kaksi tuntia. Tervetuloa tukemaan tärkeää asiaa ja pitämään hauskaa samalla!

 

Fria 15 vegaaninen tukibrunssi / Vegan Solidarity Brunch Lymy, Hämeentie 30

Tervetuloa tukibrunssille Lymyyn lauantaina 13.8.2016. Rahat menevät ruotsalaisille antifasistivangeille, Fria Kungsan 15 -kampanjan kautta. Brunssi on täysin vegaaninen ja maksaa 10 euroa, tarkempi sisältö ilmoitetaaan lähempänä.

Ruotsin antifasistista liikettä on viime vuosina yritetty tukahduttaa erilaisilla poliisioperaatioilla ja uudella lainsäädännöllä. Elokuussa 2014 Tukholmassa järjestettiin vastamielenosoitus kansallissosialistisen Ruotsalaisten puolueen (SvP) marssille. Vastamielenosoituksen jälkeen otettiin kiinni 15 henkilöä ja 13 sai vankilatuomioihin johtaneita syytteitä. SvP on sittemmin lakkautettu, mutta sitä vastaan toimineet ihmiset maksavat yhä korvauksia. Free Kungsan 15 -kampanjan kautta on kerätty jo lähes 30 000 euroa sakkoihin ja oikeudenkäyntikuluihin, mutta maksettavaa on vielä tuhansia euroa. Nyt ihmisiä kutsutaan osoittamaan kansainvälista solidaarisuutta. Keräämme tukibrunssilla rahaa tukeaksemme kampanjaa.

Kämpa Stockholm, antifasismi on itsepuolustusta!

Alla lisätietoja ja Fria-kampanjan teksti englanniksi:
13 antifascists in Stockholm, Sweden, have been served with prison sentences connected to a protest in Kungsan against a Swedish nazi party during the elections in 2014.

On the day over 12 000 people had gathered in Kungsan for the antifascist protests and when the police tried to disperse the crowd using pepperspray and batons, a lot of people stood their ground in attempt to hold the police back.

In the aftermath the Swedish security police, SÄPO, singled out 15 people who they claimed to be active in the antifascist movement. 13 where sentenced to prison and will now have to face over €35 000 in fines, damages and trial costs.

The “Free Kungsan 15” campaign has so far managed to fundraise €28 000 but are still short of the total amount with time running out. We therefore call upon international solidarity to help us cover the last bit together.
We can’t share the time, but we can share the fines. We therefore urge anyone who is in a possibility of making a donation to do so, every penny counts. Antifascism is self-defense!

https://www.facebook.com/Fria-Kungsan-15-1658951601025993/
https://www.facebook.com/events/930240207102166/

Lymyn esteettömyystiedot: Etuovella on kaksi porrasta. Tilaan pääsee myös rappukäytävän kautta, missä ei ole portaita. Rappukäytän sisäänkäynnissä on 5cm korkea kynnys. Rappukäytävään pääsee ainoastaan sisäkautta, joten soita niin avaamme oven. Tilassa on kapea wc, johon ei ikvä kyllä mahdu pyörätuolilla. Lähin yleinen wc löytyy muutaman sadan metrin päässä, Väinö Tannerin kentältä.

Lymy’s accesibility info: In the main entrance there are two stairs. If you need a stairless access, there is a back entrance to the space through the stairway. There is a 5cm threshold in the stairway entrance. This entrance only opens from the inside so please call and we’ll open. The toilet in the space is small, and unfortunately not accessible for a wheelchair. There is a public toilet some hundred meters away, at the Väinö Tanner -field.

Lymys tillgänglighetsinfo: Vid framörren finns två trappsteg. En kommer även in via innergården där det inte finns trappor. Vid ingången finns en 5 cm hög tröskel. Vi kan öppna dörren endast från insidan så ring oss så öppnar vi. I utrymmet finns en smal wc som tyvärr inte rymmer en rullstol. Det finns en allmän wc några hundra meter bort vid Väinö Tanners plan.

 

Katu On Punk, kokoontuminen Karhupuistossa (Kallion paloaseman vieressä) la 13.8. klo 13.

Pääoma työntää työläiset päivä päivältä kauemmaksi keskustasta. Gentrifikaation myötä Kalliosta, perinteisestä työläiskaupunginosasta, on tullut taas yksi paikka kuluttaa suuria summia kaupoissa ja kahviloissa. Vuokrat ovat niin korkeita, ettei alueella ole varaa asua kuin niillä, jotka ovat valmiita kurjistamaan elämänsä loputtomalla ja kuluttavalla työnteolla. Ja ilman kuluttamista ei ole paikkaa olla. Kaikkien kaupunginosien työläiset, yhtykää! Otetaan omamme takaisin ja tehdään Kalliosta oma tilamme ja luodaan omat sääntömme. Alas repressio ja pääoma, eläköön ryysyproletariaatti!
https://www.facebook.com/events/643438255832196/

 

Unjust Vege – Vapaan syndikaatin kampanjan aloitus Piritori (Vaasanaukio) lauantaina 13.8. klo 13

Mustassa Kalliossa aloitetaan Vapaan syndikaatin solidaarisuustyötaistelu Just vegen harjoittamaa työntekijöiden riistoa vastaan. Just vege on Vaasankadulla sijaitseva kasvisruokaravintola, joka on toistuvasti rikkonut työntekijöidensä oikeuksia.

Vapaa syndikaatti on työläisten vapaa yhteenliittymä. Määrittelemme työn ja työläisyyden laajasti, ja jäseniämme voivat olla myös freelancerit, opiskelijat ja työttömät. Ajamme yhdessä omia etujamme työntekijöinä. Vastustamme kaikkia rakenteita sekä instituutioita, jotka perustavat toimintansa pakkovaltaan ja hierarkioihin.
https://www.facebook.com/events/1773062016239350/

 

Perinteinen VAIN FUTISTA 5 vs. 5 -turnaus! su 14.8. klo 11

Tervetuloa hengaamaan ja pelaamaan futista kanssamme sunnuntaina 14.8.2016 Kumpulanlaakson pikkukentällä, Limingantien ja Väinö Auerin Kadun välissä (https://www.google.fi/maps/@60.2051338,24.9600861,391m/data=!3m1!1e3) klo. 11.00 alkaen. Tapahtuma on osa Musta Kallio -festivaalia. Samanaikaisesti läheisellä Squat Makamikilla (Jyrängöntie 1) ruokaa ja muuta ohjelmaa.

Pelit pelataan 5 vastaan 5 säännöillä, 20 / min peli. Kaikki ovat tervetulleita futaamaan taidoista ja kunnosta riippumatta! Kerää ystäväsi ja kokoa joukkueesi! Jos et löydä joukkuetta etukäteen, onnistuu joukkuiden kokoaminen myös paikanpäällä.

Tapahtuman järjestää Varisverkosto. Varis on Suomessa toimiva antifasistinen verkosto.

Pidetään natsit pois kentältä! Annetaan fasismille punainen kortti! Ei seksismiä, rasismia tai homofobiaa, VAIN FUTISTA!
https://www.facebook.com/events/124028074707069/

ONLY FOOTBALL 5 vs.5 -tournament!

Welcome to hang out and play football on Sunday 14.8.2016 to Kumpulanlaakso little football field between Limingantie and Väinö auerin katu (https://www.google.fi/maps/@60.2051338,24.9600861,391m/data=!3m1!1e3) from 11am. Tournament is part of Musta Kallio festival. At the same time there will be food and other activities at Squat Makamik (Jyrängöntie 1) near by.

Games will be played 5 vs. 5 rules 20min/game. Everyone are welcome regardless from their skills or shape! Bring your friends and team. If you wont find a team beforehand don’t worry, there will be space reserved for single players.

Tournament is organized by Varis-network. Varis is an anti-fascist network working in Finland.

Let’s keep the nazis out from the field! Let’s give fascism a red card!

No sexism, racism or homophobia, JUST FOOTBALL!

 

Tukibrunssi Makamikilla

In English below

Tervetuloa saamaan voimaa polullenne sekä jakamaan voimaa solidaarisuutta tarvitseville! Sunnuntaina 14.8. järjestetään Makamikilla herkullinen brunssi klo 11–13. Ruoka on vegaanista, ja tarjolla on sädehtivä valikoima niin suolaista kuin makeaa, eikä gluteenittomiakaan herkkusuita ole unohdettu.

Tapahtumasta saatu tuotto menee Kara Wildille, joka on tällä hetkellä Ranskassa pidätettynä. Häntä syytetään osallistumisesta yhteen Ranskan uuden työlain ja poliisiväkivallan vastaiseen protestiin. Lisää tietoa Karan tilanteesta ja taustoista: https://freekarawild.org/.

Rakennetaan tasa-arvoisempi ja vapaampi maailma yhdessä – kutsu siis kaverisikin Makamikille ja pidetään itsemme ravittuina valitsemillamme poluilla. Makamikilla on mahdollisuus myös kirjoittaa Karalle kortteja ja kirjeitä.

Brunssilautasellisen suositushinta kahveineen on 7 euroa.

Solidarity brunch at Makamik

Welcome to enjoy a tasty brunch at Makamik on next Sunday on 1113! The food will be mind boggling and it will satisfy your deepest needs on a Sunday morning after all the long festival evenings and nights, so feel free to feel grateful and full already now. Food will be vegan of course, and there will be both salty and sweet things. Suggestion price for a brunch plate will be around 7 euros and it contains a variety of sweet, salty and gluten-free delights.

The profit will go to Kara Wild, who is currently being detained in France for her alleged participation in a protest against draconian labor reforms and police repression. More information about Kara’s case: https://freekarawild.org/.

Despite attacks by the state, global movements against capitalism, white supremacy, hetero-sexist patriarchy and austerity grow stronger each day, from Paris to Oaxaca. Let’s build an equal world together – so invite your friends and come and enjoy to Makamik. There will be also a possibility to write post cards and letters to Kara Wild at Makamik.

 

Zine- ja kirjamessut (Squat Makamik, Jyrängöntie 1, klo 13–17)

mukana mm.:
Distractions
H.A.K.
Kolera-kollektiivi
Mustan Kanin Kolo
Tal-distro
Tasajako